Steven Van Gucht.
Volledig scherm
Steven Van Gucht. © Belga

Steven Van Gucht: “Eén feestdag kan verantwoordelijk zijn voor maand langer in lockdown”

Tijdens de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum heeft viroloog Steven Van Gucht nogmaals het belang van het naleven van de coronamaatregelen tijdens de kerstvakantie benadrukt. “Het virus is jammer genoeg nog steeds wijdverspreid onder de bevolking. Het worden dus uitzonderlijke feestdagen, en we zijn genoodzaakt te vieren in heel beperkte kring”, luidt de boodschap. 

61 reacties

  • Paul Boeie

    3 jaar geleden
    Mr Leynen spreek voor uzelf , da’s voor mij perfect te doen en langer ook .
  • Cris Verwilligen

    3 jaar geleden
    Kan het gebeuren? Ja. Zal het gebeuren? Vraagteken en een zeer groot vraagteken in de trend van het kan vriezen en het kan dooien. Is dat voldoende om deze maatregelen te nemen? Aan ieder de keuze. Daarmee is alles gezegd.
  • Lisette / Juliette Scholiers

    3 jaar geleden
    Corona is het exacte middel om ons allemaal te onderdrukken. En Europa heeft nu hét exacte middel om Groot Brittannië op de knieën te krijgen. Roger Piessens Oppuurs
  • luc ceurstemont

    3 jaar geleden
    En voor hoeveel dagen gaan die 17000 verlofgangers dan goed zijn??????
  • Christian Hernandez Resseler

    3 jaar geleden
    Ik denk dat de meeste hier al kunnen voorspellen wat er gaat gebeuren op kerstmis... ik wens iedereen fijne feesten alvast ! Maar ik ga geen valse beloftes maken... als je 2020 al niet kon verdragen, dan gaan de komende jaren je ook niet gelukkiger maken.