Staatssecretaris De Bleeker na haar blunder met vaccinprijzen: “Nog niks gehoord van Europa of de producenten”

© Het Nieuwsblad

Staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open VLD) heeft naar eigen zeggen geen enkel boos bericht gekregen nadat ze vorige week de prijzen van de verschillende coronavaccins op Twitter plaatste. “Ik kijk nu vooral naar de toekomst”, zegt De Bleeker in het Radio 2-programma Start je dag.

De staatssecretaris verwijderde kort na het bericht haar Twitterprofiel maar het kwaad was geschied: in geen tijd circuleerde de eenvoudig ogende tabel met prijzen voor de coronavaccins op verschillende websites en sociale media. Een flater van De Bleeker, want die bedragen zijn vertrouwelijk, aldus de contracten die de Europese Commissie heeft onderhandeld met de farmabedrijven. Sommige experten vreesden zelfs dat de farmabedrijven ons land voor de rechter zouden dagen of dat er sprake zou zijn van contractbreuk.

LEES OOK. Flater van staatssecretaris De Bleeker over geheime vaccinprijzen brengt ook Europa in verlegenheid: “Dit kan juridische gevolgen hebben”

“Ik heb tot nu toe geen vragen of opmerkingen gekregen van de farmabedrijven”, zegt De Bleeker op Radio 2. “Het was even lastig maar ik kreeg de steun van mijn partij en regering. Het is voorbij en ik kijk nu naar de toekomst.“

 (lla)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen