© Shutterstock

Vrouw die echtgenoot vermoordde omdat hij haar 25 jaar lang mishandelde, zoekt geldschieters via Facebook

Mireille De Lauw (48) moet volgende week voor het hof van assisen verschijnen voor de moord op haar echtgenoot. Op Facebook zoekt ze nu mensen die haar advocaten en gerechtskosten willen betalen. Een absurd idee? Niet volgens de vrouw zelf. Momenteel staat de teller al op 80 euro.

evg

“Mijn proces zal 8.000 euro kosten, geld dat ik spijtig genoeg niet heb. Dit bedrag is om mijn advocaten en gerechtskosten te betalen. Mijn advocaten doen er dan ook alles aan om me uit de greep van de gevangenis te houden en ik wil een eerlijk proces. Daarom wil ik u vragen om een kleine bijdrage te leveren. Elke cent is welkom en zal uitsluitend aan advocatenkosten besteed worden. Mijn toekomst ligt in jullie handen. Mag ik vragen dit bericht zo veel mogelijk te delen. Dank voor de moeite.”

De 48-jarige vrouw heeft naast een Facebookpagina ook een site waarop mensen geld kunnen storten. Daar is te zien dat er momenteel al vier mensen gestort hebben voor een totaalbedrag van 80 euro.

“Het was hij of ik!”

Op de Facebookpagina Sauvez Mireille legt de vrouw uit waarom ze haar man om het leven bracht in augustus 2013.

“Ik heb 25 jaar samengeleefd met een man die me misbruikte, verkrachtte, met de dood bedreigde en martelde. Bovendien wou hij mijn dochter meenemen naar zijn land. Mijn beslissing om hem te vermoorden was pure overlevingsdrang. Het was hij of ik!”

Ze had hem eerst proberen te vergiftigen en verstikken, maar stak hem uiteindelijk dood met een mes. Mireille belde daarna zelf naar de politie. “Ik heb dit gedaan omdat ik mishandeld werd door mijn man,” liet ze hen weten. Na 3,5 maand werd ze vrijgelaten onder voorwaarden in afwachting van haar proces. Dat proces start op 26 januari.

“Aan zij die me bekritiseren en veroordelen: ik nodig jullie uit om 24 uur door te brengen in de hel waarin ik heb moeten overleven en dan zullen we wel nog eens praten!!!”, deelt Mireille op Facebook.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER