De toegang tot de haven van Dover is gesloten.
Volledig scherm
PREMIUM
De toegang tot de haven van Dover is gesloten. © EPA

Valt nieuwe coronavariant nog wel buiten te houden? “Fenomeen komt wellicht in heel wat landen voor, maar meeste hebben gewoon geen idee”

Lijnvluchten, passagierstreinen en -ferry’s uit het Verenigd Koninkrijk weren: hoe realistisch is het dat we met die noodmaatregel de nieuwe, mogelijk besmettelijkere variant van het coronavirus het land buiten houden? Niet heel realistisch, zo blijkt, want die variant “zit hier al”. Viroloog Steven Van Gucht vindt het ‘onfair’ dat het Verenigd Koninkrijk wordt geviseerd. 

31 reacties

  • Bea touzine

    3 jaar geleden
    Die Van Gucht moet zwijgen ja! Onfair?? Dus lekker maar virus ook hier halen om ons verder op te sluiten? Grenzen sluiten aub Pff
  • Alfons Schepers

    3 jaar geleden
    Het is te vrezen dat we met z'n allen nog héél lang achter de feiten zullen aanlopen..! Na Corona weer iets anders..? Bijna zeker!
  • frans debont.

    3 jaar geleden
    Gewoon het VK pesten door de Europese democraten?.
  • Ann Staes

    3 jaar geleden
    Aangezien deze variant reeds opgedoken is in België zou ook ons land volledig op slot moeten. Niet zo simpel natuurlijk plus onze regering wil in de EU blijven, de Britten niet. De timing is op zijn zachts gezegd verdacht. Wil men de Britten zo overhalen om toch maar andere landen "hun zeegebied" te laten leegvissen? Want een andere reden kan ik niet bedenken. Ik hoop dat ze volhouden en niet toegeven aan de EU. Ze kunnen steeds voedsel en andere zaken invoeren van niet-EU landen.
  • marleen boone

    3 jaar geleden
    wie begrijpt dit allemaal nog ,van een ding ben ik zeker er loopt te veel volk rond op de wereld en dat is zich aan het wreken tegen de natuur is geen mens opgewassen