De Parkes-telescoop in Australië.
Volledig scherm
De Parkes-telescoop in Australië. © EPA

Wetenschappers op zoek naar buitenaards leven onderzoeken mysterieus radiosignaal van nabijgelegen ster

Astronomen die onderzoek voeren naar buitenaards leven hebben een intrigerend radiosignaal ontdekt dat afkomstig lijkt te zijn van Proxima Centauri, de ster die het dichtst bij ons zonnestelsel ligt. Rondom die ster cirkelen minstens twee planeten. Een daarvan is vermoedelijk rotsachtig en ongeveer 17 procent groter dan onze aarde.

10 reacties

  • Hans-Christian Versmissen

    3 jaar geleden
    Mocht ik intelligent zijn zou zeker geen contact Zoeken met aarde. Hans Versmissen,Doel
  • Stef Schaep

    3 jaar geleden
    Bern Vermeulen, het ene hoeft het andere niet uit te sluiten.. echt totale onzin zon opmerkingen.. We moeten niet naar mars gaan, laat ons het hier eerst beter maken... Tuurlijk nog ff geduld, wie gaat er bepalen wat 'goed' is..? En degenen die zich wagen aan een avontuur gaan daarom niet bijdragen aan het betermaken van deze planeet..
  • Nico Van Damme

    3 jaar geleden
    Aliens communiceren niet met radiosignalen. Zij werken met signalen uit een totaal ander gebied van het EM spectrum.
  • Johan Van Biesen

    3 jaar geleden
    Het is het toppunt van arrogantie om onszelf als 'intelligent' te bestempelen, er zijn waarschijnlijk beschavingen die ons als wormen beschouwen.
  • marc de Volder

    3 jaar geleden
    Die zever altijd over intelligent leven...corona is een virsubeestje,zou dus dom zijn...maar heeft de mens toch dik bij zijn klos.Elke levensvorm heeft zijn intelligentie,dat die nodig heeft om te leven. Een kip is niet dom omdat die geen auto rijdt. Ze weten wel wat ze moeten doen om kip te zijn.En in de Marianentrog hebben ze geen zonlicht en andere zaken die voor de mens belangrijk is. En ze leven ook daar met heel veel soorten. Andere planeten hebben andere behoeften om leven te geven.