© AP

VIDEO. De virale vijf van Barack Obama

Mooie, grappige, ontroerende momenten: Barack Obama charmeerde tijdens de acht jaar van zijn presidentschap jong en oud. Deze vijf video’s met topmomenten van de Amerikaanse president, gingen viraal.

HDB

Obama grapt over Jay ZObama was nooit verlegen voor een grap tijdens een speech. Toen er ophef was over een trip van de Amerikaanse rapper Jay Z en Beyoncé naar Cuba, speelde de president daarop in tijdens een speech in het Witte Huis: “I got 99 problems and now Jay Z is one”, verwijzend naar de hit van de rapper.

Obama slaat vlieg doodBarack Obama heeft twee honden - Bo en Sunny - en is een echte dierenvriend. Alleen die ene vlieg zal het zich beklagen, dat ie de president ambeteerde tijdens een interview met de zender CNBC. Wanneer de vlieg landt op de hand van de Obama, slaat hij de onfortuinlijke vlieg in één klap dood.

Obama zingt Al GreenWat gaat Obama doen na zijn presidentschap? De muzikale weg inslaan is alvast een optie. Hij liet wel vaker horen dat hij zangtalent heeft. Tijdens een speech in 2012 in New York, dankte hij soulzanger Al Green voor zijn optreden eerder die avond op een wel heel speciale manier: door Greens klassieker ‘Let’s Stay Together’ aan te heffen.

Obama knuffelt restauranthouder De eigenaar van een pizzeria in Florida is dolenthousiast wanneer Barack Obama zijn restaurant bezoekt. Scott Van Duzer is in se Republikein, maar wanneer de Democratische president zijn zaak binnenstapt, kan de stevig gebouwde restauranthouder zich niet bedwingen. Hij geeft de president een meer dan stevige knuffel. En Obama? Die lacht en knuffelt gewoon mee.

Obama danst met vrouwtje van 106106 jaar oud is ze, maar wanneer Virginia McLaurin er eindelijk in slaagt om Barack en Michelle Obama te ontmoeten, springt ze dartel rond als een jong veulen. Het vrouwtje startte in 2014 een petitie om de president te ontmoeten. Twee jaar later, wanneer Black History Month gevierd wordt, wordt haar droom werkelijkheid. Ze wordt ontvangen in Het Witte Huis. En dat is een vreugdedansje waard.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer