AFP
Volledig scherm
© AFP

"Johnson lanceert wanhoopspoging voor brexit-deal met voorstel over visserijrechten"

De Europese Unie buigt zich over een nieuw voorstel van de Britse premier Boris Johnson voor de visserijrechten van het Verenigd Koninkrijk. Dat bericht het financiële nieuwsagentschap Bloomberg, dat spreekt van een "wanhoopspoging voor een brexit-deal".

18 reacties

  • Ludovic De Beuckeleer

    3 jaar geleden
    er zijn er in de UK die denken dat ze nog in de tijd leven dat ze alles konden in de wereld , hoogtijd dat die daar eens wakker worden want dan gaan ze zien dat ze bijna niets meer voorstellen in de wereld.
  • Christine Laevers

    3 jaar geleden
    Het imago van de E.U staat hier te kijk. Als er geen akkoord komt tussen E.U. en de VK, gaan er handelsverdragen komen tussen de VK en Noorwegen, Frankrijk, België en Nederland, elk apart. Wie gaat weerstaan aan een goed handelsverdrag als beide partijen tevreden zijn ? Johnson denkt misschien te veel dat elk Europees land met viswateren de E.U. verafgood. Ik denk het niet.
  • De Waarheid

    3 jaar geleden
    Zo zie je maar, een referendum organiseren om een uitstap te organiseren. Wel effe niet aan gedacht dat ze met fatsoenlijke regels moeten afkomen bij de EU, en niet met Brits gestoelde logica. De politiek hier in België is echter geen haar beter hoor, probeert ook met tape alles aan elkaar te houden... . En de bevolking is zoals steeds de dupe van al die spelletjes.
  • Marc Faes

    3 jaar geleden
    Ik denk, en heb te doen met de gewone britse bevolking, die deze situatie niet gezocht hebben, je moet het maar meemaken. Maar ja...dat is het resultaat van "wij hebben niemand meer nodig, wij kunnen het alleen!" En blindelings een horde van vooraanstaande kei-koppen te volgen !, Zij zullen niet aan lege rekken staan, net voor de feestdagen !.
  • Karel Valgaern

    3 jaar geleden
    hoog tijd om de stop uit die "onderhandelingen" te trekken. Ze hebben tijd genoeg gehad, maar verkozen om spelletjes te spelen. Wie zijn gat verbrand, moet op de blaren zitten, niet de partner.