EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

Waarom zo'n drastische maatregelen om nieuwe variant coronavirus in te dijken?

De nieuwe variant van het coronavirus die ontdekt werd in Groot-Brittannië, is wel degelijk een stuk besmettelijker. De kans is dan ook groot dat deze mutant zich als een olievlek over de rest van de wereld zal verspreiden. Zullen er meer patiënten in het ziekenhuis terechtkomen? Zullen er meer mensen overlijden? En zullen de vaccins nog werken? Vaccinoloog Geert Leroux-Roels (UGent) legt uit.

11 reacties

  • André Van Laethem

    3 jaar geleden
    Toch raar dat er in Roemenie al een tijdje sprake is van die variant. Engeland pakt het goed aan . Grenzen dicht. En het zuiden in lockdown. Zo pakte australie het ook aan. Korte pijn maar ze blijven een eiland.
  • Hilde

    3 jaar geleden
    Drastisch? Het komt gewoon nu goed uit voor de EU en niets anders.
  • Ronald Van Beneden

    3 jaar geleden
    In de toekomst zullen er mogelijk mutaties optreden door de vaccinaties. Vaccins blokkeren de ziekte bij gevaccineerden maar laten hen wel rondlopen met deze virussen. Het is trouwens niet de bedoeling jou te genezen of het virus uit te roeien. Het virus zoekt nieuwe wegen en bijgevolg zal het gemuteerde virus mogelijk agressiever worden en zwaardere schade toebrengen aan het lichaam. Ondertussen probeerd de regering virologen en pharma dit gegeven te verbergen.
  • Ben Strauven

    3 jaar geleden
    Drastisch. Zou gewoon eerste en enige nuttige maatregel bij een pandemie moeten zijn namelijk alle grenzen sluiten
  • Paul Boutsen

    3 jaar geleden
    Er was geen akkoord bij de brexit, dus gaat het duo Vonderleyen en Verhofstadt eens de Britten straffen door een reeds gekende variant van het virus publiek te maken en zo de Britten duidelijk te maken wat er zou gebeuren als de Eu er niet was. Hoe laag kun je vallen, nu weet ik waar Lachaert de mosterd haalde.