Kindermoordenaar vrij omdat onderzoeksrechter 45 minuten te laat is

Philippe Rouffaer, die op de voorlaatste dag van 2016 zijn twee dochtertjes vermoord heeft, is vrij wegens procedurefouten. De onderzoeksrechter was 45 minuten te laat om zijn aanhoudingsmandaat af te leveren. En dus kon de kamer van inbeschuldigingstelling niet anders dan de man vrij te laten.

tg

Het drama speelde zich op vrijdagochtend 30 december 2016 af in Soumagne (Luik). De brandweer was opgeroepen voor een woningbrand in de rue Rosa Luxembourg. Maar al snel werd duidelijk dat het om een gezinsdrama ging.

De vader, die gescheiden leefde van zijn vrouw, had eerst zijn kinderen Loana (8) en Naora (11) vermoord en stak daarna de woning in brand. Hij had ook zijn aders doorgesneden om zelfmoord te plegen. De man werd in kritieke toestand afgevoerd maar kon gered worden.

Op 1 januari, hij was toen uit coma ontwaakt, werd hij in het ziekenhuis een eerste keer verhoord door de politie. Op 2 januari in de namiddag moest de onderzoeksrechter hem officieel aanhouden. Alleen moest dat aanhoudingsbevel voor 14 uur ondertekend worden om de wettelijke termijn van 24 uur niet te overschrijden. Helaas, de onderzoeksrechter was 45 minuten te laat, zo melden Waalse media.

© *

En dus vroeg de verdediging de vrijlating van de vader op basis van procedurefouten.

“Het is mijn taak als advocaat om na te gaan of de rechten van mijn cliënt niet geschonden worden. Dat is in dit geval wel gebeurd. Dus kon ik niet anders dan zijn vrijlating te vragen”, zegt advocaat Renaud Molders-Pierre

Vandaag, donderdag, liet de kamer van inbeschuldigingstelling hem vrij. Al heeft hij tot nu toe nog niet in de gevangenis gezeten omdat hij sinds het vooral nog altijd in het ziekenhuis aan het herstellen is.

Philippe Rouffaer zal zich later wel voor de rechtbank moeten verantwoorden voor de moord op zijn twee dochtertjes en voor opzettelijke brandstichting. Als hij wordt vervolgd voor moord riskeert hij te worden veroordeeld tot levenslang.

Volgens zijn schoonfamilie pleegde hij de moorden om zijn ex-vrouw te treffen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen