Vissers aan de zuidoostelijke kust van Engeland. De Europese Unie heeft een voorstel van het Verenigd Koninkrijk rond visserij als concessie in het slepende brexitoverleg verworpen.
Volledig scherm
Vissers aan de zuidoostelijke kust van Engeland. De Europese Unie heeft een voorstel van het Verenigd Koninkrijk rond visserij als concessie in het slepende brexitoverleg verworpen. © AFP

“EU verwerpt Brits voorstel over visserij in brexitoverleg”

De hoop die maandagavond gerezen was op een doorbraak in de brexit-onderhandelingen mag dinsdag alweer opgeborgen worden. Volgens ingewijden heeft de Europese Unie het laatste Britse voorstel over de vangstquota voor vis verworpen. Persbureau Bloomberg noemde de extra toegevingen van de Britten maandagavond nog een “wanhoopspoging voor een brexit-deal”.

19 reacties

  • johanneke li

    3 jaar geleden
    Dom van uk, ik vindt het alvast noodzakelijk dat er goede importheffingen worden gehouden op alle britse producten! Zij willen er alleen op uit trekken, dat ze er maar de gevolgen van dragen!
  • bjorn rega

    3 jaar geleden
    de britten hebben 100% gelijk
  • Michael Aerts

    3 jaar geleden
    Binnenkort zal het UK bestaan uit Engeland.
  • André Gijbels

    3 jaar geleden
    Met dat al geruzied met de EU gaan de Britten nog honger lijden, daar heeft BJ echter niet verder over nagedacht,het gaat wat duurder leven worden in de UK, eerst de bevolking nog wat zitten te beliegen,daarna mogen ze het gelag betalen. Ze gaan terug baas in eigen buik zijn,maar met de broeksriem aangetrokken
  • Johnny Michiels

    3 jaar geleden
    Een oplossing is het EU parlement opdoeken.