© Belga

“Mijn naam is boer Jos”: deze 96-jarige krijgt als eerste Belg coronavaccin in Puurs

De 96-jarige Jos Hermans is de eerste bewoner van een woonzorgcentrum die maandag het coronavaccin in ons land toegediend krijgt. Dat heeft het gemeentebestuur van Puurs-Sint-Amands dinsdag bekendgemaakt.

LEES OOK: Jos Hermans is gelukkig met vaccin: “Want ik wil 100 jaar worden”

“Mijn naam is boer Jos. Ik ben grootgebracht met moedermelk en kerkelijk gezag.” Zo stelde de 96-jarige Jos Hermans zich dinsdag voor.

Maandag worden in het woonzorgcentrum Sint-Pieter in Puurs de eerste coronavaccins in Vlaanderen toegediend. De 92 bewoners van het woonzorgcentrum krijgen als eerste de kans om zich vrijwillig te laten vaccineren met het vaccin van Pfizer en BioNTech.

Oudste bewoner

De 96-jarige Jos Hermans, die zes jaar in het woonzorgcentrum verblijft en de oudste bewoner is, werd door de directie uitgekozen om als eerste het vaccin te krijgen. “Jos heeft zich altijd strikt aan de maatregelen gehouden en is zeer gemotiveerd om gevaccineerd te worden”, zegt directeur Fred Rogiers. “Daarom hebben we hem gekozen. We hopen ook dat hij zijn medebewoners enthousiast kan maken om gevaccineerd te worden.”

Met die motivatie staat het volgens Rogiers goed in het woonzorgcentrum. “Voorlopig zijn slechts twee van de 92 bewoners nog niet overtuigd.

 ©  BELGA

blg

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER