Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Microplastics ontdekt in placenta's van ongeboren baby's

Voor het eerst zijn microplasticdeeltjes aangetroffen in placenta's van ongeboren baby's. Dat is erg verontrustend en kan de ontwikkeling van de foetus mogelijk schaden, zeggen de wetenschappers in Rome die de ontdekking deden.

8 reacties

  • Alexa Grieken

    3 jaar geleden
    En wat doen we tegenwoordig, nog meer microplastics op straat gooien met wegwerp mondmaskers. Ik blijf mijn katoenen sjaal en stoffen herbruikbare masker gebruiken.
  • Carla Van Geel

    3 jaar geleden
    Hoe het mogelijk is dat er nog altijd geen verbod is om micro plastic te gebruiken is een raadsel. Zelfs in tandpasta zitten micro plastic deeltjes en veel apothekers weten het zelfs niet.
  • Pascale Sienaert

    3 jaar geleden
    Volledig mee eens Yves! De mens heeft heel de planeet aarde om zeep geholpen... Moord alle dieren uit en denkt ermee weg te komen? ik vind het niet meer dan terecht dat ook wij nu microplastics in ons lijf hebben. De oceaan ligt er vol van! Al jaren sterven er dieren door vergiftiging.
  • Argus Vercauteren

    3 jaar geleden
    Dat is geen goed nieuws. Wanneer het immuunsysteem aangetast raakt, krijgen virussen, bacteriën en kanker immers vrij spel. Schaal- en schelpdieren (mosselen) kan men beter niet teveel op het menu zetten omdat deze het zeewater filteren en dat resulteert in een opeenstapeling van microplastics in het maag-darmkanaal van deze organismen. Misschien liggen microplastics ook aan de basis van de steeds dommer wordende mensheid?
  • karin verwimp

    3 jaar geleden
    Eigenlijk is dat goed nieuws. Want als niet enkel de fauna en flora door de vervuiling getroffen wordt maar ook ongeboren kinderen, gaat men misschien eindelijk iets doen aan die vervuiling veroorzaakt door plastiek.