Direct naar artikelinhoud
Coronavirus

▶ Jos Hermans (96) krijgt maandag als eerste coronavaccin in België

▶ Jos Hermans (96) krijgt maandag als eerste coronavaccin in België
Beeld BELGA

De eerste coronavaccins in België zullen maandag worden toegediend in woon-zorgcentra in Puurs-Sint-Amands, Bergen en Sint-Pieters-Woluwe. De allereerste Belg die het vaccin zal krijgen, is de 96-jarige Jos Hermans.

Bekijk de video:

Video wordt geladen...

Bij Pfizer in Puurs worden de BioNTech/Pfizer-coronavaccins geproduceerd voor verdeling over heel Europa. Burgemeester Koen Van den Heuvel laat op de persconferentie over de verspreiding van het vaccin weten dat het gemeentebestuur “bijzonder trots is”, en is verheugd dat het eerste vaccin zal worden toegediend in woon-zorgcentrum Sint-Pieter in zijn gemeente.

“Vaccineren is de eerste stap naar het ‘gewone normaal’, maar die realiteit zal er pas zijn als we in onze samenleving een voldoende hoge vaccinatiegraad bereiken”, klinkt het. “Ook voor de bewoners van ons woonzorgcentrum is dit een belangrijk moment.”

Maandag wordt het eerste vaccin in ons land toegediend, zegt Fred Rogier, directeur van het woon-zorgcentrum Sint-Pieter. “Wij hebben gekozen om het eerste vaccin toe te dienen aan onze oudste bewoner, Jos Hermans, 96 jaar oud, die al zes jaar bij ons is. Hij heeft zich steeds heel strikt aan de maatregelen gehouden, en staat volledig achter het vaccin.”

Na Jos Hermans zullen maandag ook zijn 90 medebewoners worden gevaccineerd. Dan zijn ook de bewoners van woon-zorgcentra in Sint-Pieters-Woluwe en Bergen aan de beurt.