Voetgangers in Parijs.
Volledig scherm
Voetgangers in Parijs. © AFP

Coronacurves blijven stijgen: zo slecht zijn onze buurlanden eraan toe in vergelijking met België

Het coronavirus blijft wereldwijd om zich heen grijpen en zowel in ons land als in onze buurlanden zijn strenge regels van kracht om de verspreiding van Covid-19 in te dijken. Maar hoe doen onze buurlanden het in vergelijking met België? Een overzicht:

25 reacties

  • monique bolen

    3 jaar geleden
    Goed lezen de cijfers zijn bereken per miljoen inwoners dus vergelijkingen zijn redelijk correct alleen kan de bevolkingsdichtheid nog een verschil opleveren.
  • ANDRE FIERENS

    3 jaar geleden
    Winkels, supermarkten hebben corona ontsmettingsmiddel, corona ontsmettingsspray. En dit ontbreekt bij het openbaar vervoer: tram, metro, bus. Misschien een leuk idee voor Nieuwjaar 2021?
  • glenn wouters

    3 jaar geleden
    Ik denk dat er over niets zoveel onzin verkocht wordt dan over de corona cijfers. Zowel door de overheid als door de burger. Als ik zie hoeveel keer Duitsland groter is dan België. Dat varieerd hier van 4 keer tot 12 keer.... we hebben dus wat rek. En ik kan me met de beste wil niet herinneren wanneer we 20 duizend besmettingen hadden op 1 dag.
  • Freddy Dreesens

    3 jaar geleden
    @Roger Reniers: Duitsland is 7,2 x groter dan België. 2.500 x 7,2 = 18.750 (en niet 30.000). T.o.v. de 24.700 Duitse besmettingen heeft België er dus 25% minder.
  • Danny Bottelier

    3 jaar geleden
    Met veruit het minste inwoners is het moeilijk om de beste te zijn. Zet er de cijfers van groothertogdom Luxemburg erbij en het is al een heel ander verhaal.