Het team van Genk viert hun doelpunt tegen KV Kortrijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Het team van Genk viert hun doelpunt tegen KV Kortrijk. © Photo News

Krijgen voetballers binnenkort boete voor het vieren van doelpunt? “Geef de knuffelaars geel”

De coronamaatregelen kent iedereen intussen vanbuiten. Al lijkt dat niet het geval te zijn bij profvoetballers. Afgelopen weekend werden opnieuw voetballers betrapt op een lockdownfeestje. Op het veld springen ze elkaar voortdurend in de armen na het vieren van een doelpunt of overwinning. En dat laatste kan hen binnenkort mogelijk ook een boete of gele kaart opleveren. “Dergelijk gedrag is met de maatschappij spotten. Geef ze geel”, zegt sportpsycholoog Jef Brouwers.

23 reacties

  • Jan Roegiers

    3 jaar geleden
    Spelers zijn allemaal corona vrij als zij op het scheidsrechtersblad worden opgenomen. Soms is het er ook wat over bij een viering van een doelpunt. Maar om iemand een boete te geven heeft de wetgever geen gezag tussen de lijnen. Tussen de lijnen elleboogstoten, getackeld en aan het truitje trek met een gele kaart als gevolg. Stel u voor als dit in in evenredigheid op de straat moest gebeuren. Dus laat het voetbal zoals het is.Het is aan liga om de regels scherper te stellen.
  • Jan Roegiers

    3 jaar geleden
    Het te uitbundig vieren van een doelpunt vind ik er ook wat over. Maar daar een boete geven voor iemands blijdschap en geluk is nog meer van de pot gerukt. Een heropvoeding in het voetbal is hier meer aan de orde.
  • joanna clinck

    3 jaar geleden
    het is hoog tijd dat de spelers ook goed bestraft worden, die verdienen toch meer dan een kapper die niet mag werken, en vele van hen zullen de boeken mogen neerleggen de spelers hebben geen probleem,,ik vind een het schande
  • Yves Pinoy

    3 jaar geleden
    Pas de wet toe:750 € per knuffel en 4.000 € voor de organisator. Net zoals bij de gewone mensen die soms onbewust een fout begaan maar niet moeten rekenen op enig respijt vanwege de politie, en die ook geen goed gevulde maandelijkse bankrekening hebben zoals die verwende voetballers op het plein. Geen medelijden met hen. Ze krijgen al privileges genoeg.
  • Frans Peeters

    3 jaar geleden
    Zoals horeca dicht, er zijn ook veel besmettingen bij voetbal