Kerstlichtjes in het centrum van Charleroi, in Wallonië.
Volledig scherm
Kerstlichtjes in het centrum van Charleroi, in Wallonië. © Photo News

Drie kwart van Belgen zegt zich aan regels te willen houden rond Kerstmis

Zowat 74 procent van de Belgen zegt zich aan de coronamaatregelen te zullen houden tijdens de kerstperiode. Dat staat in de laatste motivatiebarometer op basis van een steekproef bij 24.290 respondenten. Een groep van 16 procent wil de regels naast zich neerleggen en een kleine 10 procent aarzelt. “De bereidwilligheid neemt toe”, zegt motivatiepsycholoog Maarten Van Steenkiste. “Maar met een toegenomen gevoel van ontmoediging.”

72 reacties

  • Wlly Ringoet

    3 jaar geleden
    Gezond verstand, verantwoordelijkheid en Belg in dezelfde zin, kan niet.
  • Ludo Van Dyck

    3 jaar geleden
    Aan de drukte in de supermarkten en de shoppingcentra en aan de inhoud van de karretjes te zien houdt niemand zich aan de regels. Het wordt een Kerstmis zoals alle jaren.
  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    Belgen zullen nooit 100% solidair zijn niet nu niet na Corona
  • luc Van der Looy

    3 jaar geleden
    De regering zou beter TV's laten plaatsen in luchthavens en winkelstraten met beelden van Intensive Care afdelingen van de verschillende ziekenhuizen. Maar wat baten kaars en bril als de UIL(EN) niet zien en wil. Stelletjes egoïsten zijn het. Maar o wee!, indien wij met twee achter één winkelkarretje lopen! Kot te klein hé Mr. De Croo en consoorten!
  • Lut Surmont

    3 jaar geleden
    Het is daarom niet dat die 25 % een groot feest gaan houden hé...één persoon meer dan het knuffelcontact is ook al overtreding !
  1. Bart De Wever (N-VA) op verkiezingscongres: “Gedaan met Vivaldi, gedaan met hardwerkende Vlaming uit te persen en uit te lachen”

    Bart De Wever (N-VA) op verkie­zings­con­gres: “Gedaan met Vivaldi, gedaan met hardwerken­de Vlaming uit te persen en uit te lachen”

    Dit jaar is Bart De Wever 20 jaar voorzitter van de N-VA. Een “voorrecht” noemde De Wever dat op het verkiezingscongres van zijn partij vandaag in Gent. N-VA wil het alternatief zijn voor een voortzetting van de huidige federale regering, die op kap van de Vlaming de begroting verder de dieperik laat ingaan. Enkel N-VA kan voor de kentering zorgen, verklaarde voorzitter Bart De Wever vandaag aan het slot van het kiescongres van zijn partij. En als de kiezer N-VA een sterk mandaat geeft, dan is De Wever bereid premier te worden.
  2. EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”

    “Het is net een beerput die open is gegaan”, zegt Bé De Meyer (60), die 16 jaar lief en leed deelde met de in opspraak gekomen Eddy Snelders (65). Deze week kreeg ze een zoveelste slag in haar gezicht. Via de media vernam ze dat hij al op zijn achttiende veroordeeld werd wegens openbare zedenschennis. “Zo pijnlijk”, zegt ze. Want ook dat wist ze niet. Net zoals ze nooit heeft geweten dat Snelders jarenlang hun gezin, familie en vrienden stiekem filmde op het toilet of in de douche. “Het is precies alsof ik iemand anders heb gekend.”