AP
Volledig scherm
© AP

Gestrande truckers keren zich tegen politie in Britse haven Dover: “Situatie is onmenselijk”

In het zuidoosten van het Verenigd Koninkrijk zijn de autoriteiten begonnen met het afnemen van coronatests bij gestrande vrachtwagenchauffeurs. Meer dan 5.000 vrachtwagens staan momenteel geblokkeerd in Kent, meldt het Britse ministerie van Transport. Daar kunnen er volgens transportverenigingen nog eens zoveel bijkomen. In de haven van Dover keerden boze truckers zich vanochtend tegen de politie. Velen van hen zitten al dagen vast en zullen kerst niet kunnen thuis vieren.

80 reacties

  • Lou Bakker

    3 jaar geleden
    Ik snap het niet dat daar europese chauffeurs rond rijden. Container op de ferry en dat de britten die dan maar zelf bezorgen. Britse chauffeurs in europa en europese chauffeurs in engeland. Niet zo efficient, me dunkt.
  • Lou Bakker

    3 jaar geleden
    Boris heeft voor alles een oplossing maar ondertussen is hij zich niet bewust van wat er werkelijk afspeelt in " Great Brittain ". Maar Macron zit er er waarschijnlijk ook voor iets tussen.
  • Marc Van der Vloedt

    3 jaar geleden
    Naast de dagelijkse Covid show en statistieken had ik wat meer Europese kanonnen, oud verplaatste politici (die na het pluimen van de plaatselijke bevolking) met hun Europese canon willen zien en uitleg horen geven over de consequenties van exitten. Guy, Herman, Charles en Martin, hallo...! Kat in een Europese zak of katvangers voor partijkaSSen en eigen "G"lorie ?
  • Carina Blok

    3 jaar geleden
    Pure schande! Werkende mens wordt opnieuw gepest! Rijke vakantiegangers (of gansters in dit geval) mogen gerust hun vliegtuigje nemen en terug komen zonder getest te worden. Daar is nog steeds geen verandering in na 9 maanden Covid. Europees staat er nog niets op 1 lijn, behalve dan de belastingen betalen en de zakken vullen van de reislustige politiekers.
  • frans Vullings

    3 jaar geleden
    word tijd voor een Europese chauffeurs staking maar dan beginnen de politiekers, managers, en meer van dat schone pakken volk te janken