Vakbondsacties De Lijn veroorzaken opnieuw lichte hinder tijdens ochtendspits

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Bron: BELGA

Reizigers die gebruikmaken van openbaarvervoermaatschappij De Lijn moeten woensdag tijdens de ochtendspits weer rekening houden met hinder door vakbondsacties. Wel rijdt in heel Vlaanderen 75 tot 90 procent van alle trams en bussen, deelt De Lijn mee.

In Antwerpen rijdt twee derde van alle bussen en trams in de stad. Bij het streekvervoer rijden bijna alle bussen, aldus woordvoerster Karen Van der Sype.

In Limburg rijden negen op de tien bussen. Zo is de stakingshinder bijna nihil in de regio Hasselt. Ook Centraal-Limburg zou minimale hinder ondervinden. Waar er wel hinder is, is in de regio Maaskant, richting Genk.

In Gent rijdt dan weer twee derde van alle bussen en trams. De belangrijkste tramlijnen rijden om de vijftien à twintig minuten, de overige lijnen circa om de 30 minuten. Zo’n tachtig procent van het streekvervoer in Oost-Vlaanderen rijdt, zegt Van der Sype. Vooral de regio’s Sint-Niklaas en Destelbergen ondervinden hinder.

In West-Vlaanderen tot slot is bijna negen op de tien chauffeurs aanwezig. Het grootste deel van alle bussen zou er rijden. Enkel de kusttram rijdt momenteel aan een lage frequentie.

“De Lijn adviseert de reizigers om voor vertrek zeker de app of de website te consulteren. De ritten die niet rijden zijn zichtbaar via de haltepagina en staan gemarkeerd als ‘rijdt niet’“, klinkt het.

De vakbonden bij De Lijn staken sinds maandag om problemen bij de technische dienst aan te kaarten en een hoger loon te eisen. Het overleg maandag en dinsdag met de directie leverde volgens de bonden niet voldoende resultaat op.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen