“Drukste dag van het jaar” voor supermarkten

© Het Nieuwsblad

Bron: BELGA

Supermarkten zetten zich schrap in de aanloop naar Kerstmis. Volgens Delhaize wordt het vandaag/woensdag de drukste dag van het jaar. “We verwachten vandaag anderhalf miljoen klanten over de vloer. Dat is twee keer zoveel als op een normale woensdag”, klinkt het bij de supermarktketen. Ook bij Colruyt is te horen dat 23 december traditioneel de drukste dag van het jaar is.

“We merken dat mensen vandaag al massaal inkopen aan het doen zijn”, luidt het bij Delhaize. “Vooral verse producten, zoals vleesschotels, oesters en kreeft, worden nu verkocht. Daarvoor kochten klanten al meer droge voeding en bijvoorbeeld champagne.”

Om de drukte te spreiden, openden de winkels van Delhaize vandaag/woensdag overigens een uur vroeger - om 7 uur - de deuren. Ook donderdag is dat het geval, al sluiten de winkels dan vroeger.

Ondanks de grote drukte, zijn er volgens de keten geen problemen wat bevoorrading en het vullen van de rekken betreft. “Onze leveranciers kunnen volgen en vandaag rijden er 1.000 vrachtwagens op en af naar de winkels voor de bevoorrading, het dubbele van normaal.”

Ook Colruyt heeft zich “op alle mogelijke manieren voorbereid” op de heel drukke eindejaarsperiode, zegt een woordvoerster. “Het is altijd een drukke periode, die nu door de coronapandemie extra druk is.” Volgens haar is 23 december bovendien elk jaar de drukste dag.

Vandaag/woensdag en donderdag openen de winkels van Colruyt net als op 30 en 31 december een half uur vroeger, om 8 uur. Bij de keten zijn sinds eind november al zowat 1.600 extra tijdelijke medewerkers aan de slag. Om de bevoorrading te verzekeren, vertrekken er tijdens de eindejaarsperiode 20 procent meer goederen vanuit de distributiecentra naar de winkels: goed voor 1.000 ritten per dag.

Colruyt ziet de jongste tijd eveneens dat klanten veel schuimwijnen uit de rekken nemen. “We verkopen nu drie keer zoveel als in een normale periode”, klinkt het. Voor december gaat het al om 2,5 miljoen liter, 15 procent meer dan vorig jaar. Ook kroketten, champignons, witloof, kerststronken en kreeften zijn zoals elk jaar in trek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen