Van Aert.
Volledig scherm
Van Aert. © Photo News

Van Aert pakt op ‘eigen terrein' in Herentals eerste crosszege van seizoen, Van der Poel rijdt lek op cruciaal moment

VeldrijdenEen thuiszege. Wout van Aert heeft de nieuwe cross in Herentals, de vierde manche van X2O Badkamers Trofee, gewonnen. Op een knap parcours profiteerde onze landgenoot optimaal van een lekke band van Mathieu van der Poel, die tot dan indrukwekkend aan de leiding reed. Voor Van Aert is het de eerste crosszege van het seizoen, zijn eerste ook sinds begin februari van dit jaar.

49 reacties

  • Wilfried Ingels

    3 jaar geleden
    Wout Van Aert verdiend gewonnen en een super kampioen.Wout heeft ook al plat gereden en toen heeft Mathieu toch ook niet gewacht wat voor zever verkoopt men hier dat is sport net als autosport als de beste autopech krijgt is dat ook jammer maar helaas.
  • ROGER DEPREZ

    3 jaar geleden
    Als VDP niet wint dan is alles goed dat te rechtvaardige, dat hij bij de lekke band en de aankomst nog eens extra 8 seconden verlies zijn ze waarschijnlijk al vergeten en de val in de laatste ronde van Wout niet eens meegerekend. Het moet toch pijn doen als VDP niet wint en van sportief gedrag is helemaal geen spraken.
  • patrick de bock

    3 jaar geleden
    Van aert heeft inderdaad pas nadien gezegd dat hij ook lek gereden was, het paste beter in zijn kraam
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Gelukkig voor alle andere deelnemers dat Wout en Mathieu geen volledig seizoen in de cross afwerken. Want als beide atleten in conditie zijn op echte, zware crossparcoursen dan kan de rest het schudden, met Pidcock als uitzondering. Het verschil is echt wel te groot, met alle respect voor de andere renners.
  • Lucien Mertens

    3 jaar geleden
    Tegenslag voor Mathieu, maar frappant is wel dat hij na de wissel geen meter meer dichter bij Wout kwam, wellicht gooide hij de handdoek.