Paul De Grauwe.
Volledig scherm
PREMIUM
Paul De Grauwe. © Damon De Backer

Paul De Grauwe over ‘zijn’ VK: “Twee weken geleden was er hier echte euforie. Vandaag is de sfeer helemaal omgeslagen”

Er hangen donkere wolken boven het Verenigd Koninkrijk. De coronacrisis deint almaar uit terwijl het land op slot zit. En dan moet de brexit zich nog laten voelen. “De burgers zijn het geklungel moe”, zegt professor Paul De Grauwe (74) in een interview met De Morgen.

8 reacties

  • Linda D'Haese

    3 jaar geleden
    De EU heeft de brexit voor een deel aan zich zelf te danken teveel inmenging en veel te logge en te dure Europese geld verkwistende instellingen met gigantische lonen voor de ambtenaren
  • Ronald Van Beneden

    3 jaar geleden
    Als je wil weten hoe de wereld om zeep te helpen moet je bij politici zijn en liefst ene met een hoek af die wordt dan premier. Dat de EU uit elkaar valt kun je alleen maar toejuichen, het is enkel D en FR die het beleid bepalen zonder de anderen echt te kennen.
  • Bart Verbeeck

    3 jaar geleden
    Let maar op de VS, zij gaan GB verzorgen met geld. Ik zie gouden tijden voor GB, geen miljarden putten meer die de EU graaft in naam van alle leden en burgers.
  • ROGER DEPREZ

    3 jaar geleden
    De Britten hebben gekozen voor die politieke leiding en zijn zij ook verantwoordelijk wat de uitslag gaat zijn bij de brexit de Britten wilde niet meer in Europa. Zij hadden de buik vol van de bemoeienis en wilde volledig opnieuw hun eigen pot koken.
  • luc verriest

    3 jaar geleden
    Over de Brexit kunnen we kort zijn, de Britten hebben daarvoor gekozen.