Archiefbeeld, de Russische oppositieleider Aleksej Navalny.
Volledig scherm
Archiefbeeld, de Russische oppositieleider Aleksej Navalny. © AFP

Berlijns ziekenhuis bevestigt vergiftiging Navalny in finaal rapport

De Berlijnse artsen die de Russische oppositieleider Aleksej Navalny hebben behandeld, hebben vandaag de klinische details van zijn vergiftiging vrijgegeven. Daaruit blijkt nog maar eens dat de Russische oppositieleider is vergiftigd met het chemische zenuwgas novitsjok.

2 reacties

  • Jaak Casteleyn

    3 jaar geleden
    Smeerlap Poetin, straatvechter tot in de kist, een mooi palmares om de geschiedenisboeken in te gaan.
  • Mich Vanderhoydonck

    3 jaar geleden
    Benieuwd naar de volgende reactie van Poetin, die net op tijd zichzelf en vriendjes onschendbaar verklaarde .
  1. 1.200 mensen zoeken vandaag verder naar Duitse Arian (6): jongen ook na tweede ‘stille’ zoekactie nog altijd niet gevonden

    1.200 mensen zoeken vandaag verder naar Duitse Arian (6): jongen ook na tweede ‘stille’ zoekactie nog altijd niet gevonden

    Een nieuwe nacht zoeken naar de vermiste 6-jarige Arian uit Duitsland heeft weer geen resultaat gehad. Voor de tweede nacht op rij werd een “stille zoekactie” gehouden, waarbij militairen zo stil en donker mogelijk naar het jongetje op zoek gingen. Het idee is dat het kind, dat autistisch is, wellicht wordt afgeschrikt door alle tumult rond de honderden mensen die hem al dagen zoeken. Intussen wordt de zoektocht naar de jongen uit Bremervörde-Elm, een plaats tussen de steden Bremen en Hamburg in Nedersaksen, met meer helpers dan ooit voortgezet. Als Arian zondag niet wordt gevonden, gaat de zoektocht maandag verder, zei de politie.
  2. KIJK. Ontvoerde vrouw gered door boodschap op papiertje dat ze door het raam op straat kon gooien

    KIJK. Ontvoerde vrouw gered door boodschap op papiertje dat ze door het raam op straat kon gooien

    In de Franse stad Montpellier is een ontvoerde vrouw teruggevonden dankzij een aandachtig koppel. Het koppel vond een briefje op straat met een duidelijke boodschap: “Ik word vastgehouden. Bel de politie alstublieft.” Doaa en Kévin weten eerst niet wat hen overkomt en twijfelen of het niet om een grap gaat. Het koppel beslist het briefje uiteindelijk toch serieus te nemen en overhandigt het aan een politiepatrouille. Daarop treft de politie op het adres dat op het papiertje staat weldegelijk een ontvoerde vrouw aan. Ze werd ook geslagen door haar partner.