Het AZ Sint-Lucas in Brugge kampt met een corona-uitbraak en verbiedt tijdelijk bezoekers.
Volledig scherm
PREMIUM
Het AZ Sint-Lucas in Brugge kampt met een corona-uitbraak en verbiedt tijdelijk bezoekers. © Benny Proot

Ziekenhuizen in “interne lockdown”: waar komen die corona-uitbraken vandaan?

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen kampen ziekenhuizen met grote corona-uitbraken. De 300 patiënten van het AZ Sint-Lucas in Brugge krijgen geen bezoek op kerst en nieuw. In Geel is er een opnamestop omdat te veel personeel thuis zit. Ook in het ziekenhuis van Sint-Niklaas is de situatie nijpend. Zijn bezoekers te laks geworden? Maken artsen en verpleegkundigen meer foutjes? 

10 reacties

  • Jos Spriet-Dewaele

    3 jaar geleden
    Ze is geen horeca geen kapper of schoonheidsspecialiste en de mensen moeten doen met 1 knuffel en meestal is er zelfs geen bezoek toegelaten en verzorgenden houden zich toch aan de regels zou je denken. Ra ra ra van waar komt dan die covied 19 ? Misschien vragen aan Vandenbroucke hoe dit kan ?
  • D C

    3 jaar geleden
    Als dit virus veel dodelijker was waren we er al lang vanaf, want dan waren deze die in de fout gaan snel uitgeschakeld. Nu zijn deze die braaf de regels volgen de echte slachtoffers.
  • lilianne van neylen

    3 jaar geleden
    In deze zelfde krant lees je eerder dat er in Geel minder dan 1% van het personeel en de patiënten positief testten op Corona! Moet de lezer dan zelf bepalen wat hij gelooft?!
  • dominique van damme

    3 jaar geleden
    Door airco misschien dat er ook corona in zit
  • Jan Janssens

    3 jaar geleden
    Duidelijk bewijs dat mondmaskertjes en gellekes geen fluit uithalen. Het zal later nog wel blijken, maar ik ben er van overtuigd dat het op een heel andere manier rondgaat. Hepatitis c bvb wordt overgedragen via mosselen,... Gekookte dan nog!