Meisje (4) sterft nadat ouders haar grote hoeveelheid drugs toedienen om zo “ongestoord seks te hebben”

Een moeder en haar drugsdealende vriend uit het Engelse plaatsje Grimsby zijn donderdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertien jaar. Het koppel had de vierjarige dochter een cocktail van drugs gegeven zodat ze “ongestoord seks konden hebben”.

nadb

Poppy Widdison (4) stierf in juni 2013 in het “smerige huis” van drugsdealer John Rytting, de man met wie haar moeder Michala Pyke op dat moment een relatie had. Uit een autopsie bleek dat het meisje grote hoeveelheden heroïne en methadon had binnengekregen in de zes maanden voor haar dood.

Na hun arrestatie gaven Pyke en Rytting ook toe dat ze het meisje diazepam, heroïne, methadon en ketamine hadden toegediend. Pyke zag haar dochter namelijk als een “last” voor haar relatie.

Volgens aanklager David Gordon hadden de twee ook sms’jes naar elkaar gestuurd over hoe ze Poppy “een blauwe smartie” zouden geven, een verwijzing naar het kalmeringsmiddel diazepam. Zo zou ze in slaap vallen en zouden zij ongestoord seks kunnen hebben.

Rechter Jeremy Richardson benadrukte de ziekelijke acties van het koppel, waarop Rytting reageerde met een geïrriteerde “whatever”. “Jullie dragen allebei een grote verantwoordelijkheid voor het verwoesten van het leven van een mooi, levendig meisje”, zei rechter Richardson.

Hij veroordeelde Pyke en Rytting donderdag allebei tot een celstraf van dertien jaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer