Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Shutterstock

Kinderen jonger dan 12 jaar tellen dan toch mee als knuffelcontact: crisiscentrum schept duidelijkheid

Kinderen jonger dan twaalf jaar tellen wél mee als knuffelcontact, onderstrepen woordvoerder Yves Stevens van het Nationaal Crisiscentrum en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a). “U mag thuis tegelijkertijd één persoon ontmoeten, dat kan een meerderjarige óf een minderjarige zijn. Deze persoon is de enige toegelaten bezoeker”. Over de kwestie was heel wat verwarring ontstaan, want verschillende overheidsinstanties zeggen dat kinderen jonger dan twaalf niét meetellen als nauw contact.

178 reacties

  • Peter Hermans

    3 jaar geleden
    Volgens het ministerieel besluit mogen tientallen personen bijeen komen in een religieus gebouw, maar mijn 2 kleinkinderen mogen niet op bij me op bezoek komen? Mag ik me geviseerd voelen?
  • céleste Lacluyse

    3 jaar geleden
    We doen soms zo ons best maar moesten ze de eerste lockdown langstlopend gehouden hebben zouden we misschien een iets normalere kerst beleefd hebben
  • josiane lagache

    3 jaar geleden
    Het is en was al lang duidelijk dat politiekers en al die zogezegd hoog opgeleide ambtenaren echt geen verstand hebben van communicatie.als ze in de privé moesten werken waren ze al lang ontslagen. Ze moeten er voor zorgen dat als ze A zeggen dat iedereen ook A begrijpt en geen B of C . Maar wat wil je, ze leven in een totaal andere wereld en de gewone mens maar betalen voor die klungelaars
  • Liliane Coeckx

    3 jaar geleden
    Zijn er ook mensen die zich houden aan al die gekke regels?
  • isabelle koninck

    3 jaar geleden
    Dus 2 zusjes mogen niet samen met 2 bevriende klasgenootjes gaan spelen Apart is mag wel dus 1 vandaag en de andere morgen kan wel? Of onderling wisselen?