Presentatoren Adrien Devyver, Ophelie Fontana en Sara de Paduwa tijdens het slotevent van de achtste editie van 'Viva for Life'.
Volledig scherm
Presentatoren Adrien Devyver, Ophelie Fontana en Sara de Paduwa tijdens het slotevent van de achtste editie van 'Viva for Life'. © BELGA

RTBF-actie Viva for Life brengt recordbedrag van meer dan 7 miljoen euro op

Viva for Life, de actie tegen kinderarmoede en armoede binnen gezinnen van de Franstalige openbare omroep RTBF, heeft dit jaar een recordbedrag van meer dan 7 miljoen euro opgebracht. Presentatoren Sara De Paduwa, Ophélie Fontana en Adrien Devyver verlieten woensdagavond in Brussel hun glazen huis, waar ze sinds 17 december opgesloten waren. De actie bracht exact 7.061.534 euro op, veel meer dan de 5,6 miljoen euro van 2019.

3 reacties

  • Bieke Billegems

    3 jaar geleden
    Super! Er is nu meer dan ooit geld nodig voor organisaties zoals deze en net nu beslist Studio Brussel om dit jaar geen geldinzameling te doen, maar gewoon 'bedankplaatjes' te draaien. Gelukkig voor onze Franstalige landgenoten was de RTBF slimmer dan Studio Brussel. Spijtig voor Vlaanderen natuurlijk...
  • Lucas De groot

    3 jaar geleden
    Hoeveel geld is er al van verduistert.
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Prachtige actie. Maar ook beschamend dat deze in onze rijke samenleving nodig zijn. Kinderarmoede ligt ook aan de basis van veel andere problemen later. Het zou mooi zijn als de VRT zich volgend jaar bij die actie zou aansluiten om gemeenschappelijk iets aan de kinderarmoede te doen. Zeker in de kerstperiode zou men boven het gestook en de onverdraagzaamheid van sommige separatisten moeten kunnen staan als die bezwaar maken.