Direct naar artikelinhoud
TestMuziek

‘How bad is your Spotify?’: deze bot vertelt u hoe gruwelijk uw muzieksmaak is

‘How bad is your Spotify?’: deze bot vertelt u hoe gruwelijk uw muzieksmaak is
Beeld Freepik

We delen ze allemaal graag, met het eindejaar in zicht: de songs en artiesten waar we het afgelopen jaar naar luisterden. Maar wat als er ook bagger tussen uw muzikale voorkeuren zit? Dankzij artificiële intelligentie kunt u zelf ontdekken naar wat voor slechte, belachelijke of gênante muziek u eigenlijk luistert.

De ‘How Bad Is Your Spotify?’-bot is een creatie van website The Pudding, en zet ‘gesofisticeerde AI’ in om na te gaan hoe gruwelijk uw muzieksmaak is.

Waarschuwing: een béétje talent voor zelfspot is meegenomen vooraleer u de bot toegang geeft tot uw muzikale voorkeuren. Zodra u inlogt op uw account, gaat de bot genadeloos door uw luistergedrag, om u vervolgens zeer gevat met de neus op de feiten te drukken. Door onder meer aan te geven of u ‘ironisch’ naar iets luisterde, en ‘of het wel goed gaat met u’, kunt u de resultaten nog accurater maken. 

Heeft u de muzieksmaak van een 14-jarige punkfan zonder vrienden, bent u een nostalgische boomer die dringend z’n mancave moet opzoeken of hoort u bij de slecht geklede rijkeluiskindjes met een hang naar K-pop? De kleine test legt de pijnlijke waarheid bloot.

Probeer het hier uit.