Katje Lee is terug in het land: “Symbolisch mooi, zo net voor Kerst”

Katje Lee is terug in België bij Selena Ali. Dat bevestigt haar raadsman Anthony Godfroid. “Het is symbolisch dat Lee net voor Kerst terug thuis is.”

De zaak van katje Lee veroorzaakte veel ophef in mei. Het Federaal Voedselagentschap FAVV wilde het dier laten inslapen vanwege het risico op hondsdolheid, maar de eigenares verzette zich daartegen. Uiteindelijk werd de kater terug naar Peru gevlogen, zijn land van herkomst. Na een nieuwe vaccinatie en wachtperiode mocht hij nu legaal terugkomen.

De raadsman van Ali is tevreden met de goede afloop. De kat landde op de luchthaven van Schiphol. “Dat was nog even moeilijk. Omdat je plots door de maatregelen geen dieren meer kon invoeren”, zegt meester Godfroid. “Maar we hebben daar een mouw aan kunnen passen en Lee is terug thuis bij Selena. Het is symbolisch mooi dat dit rondgekomen is nét voor Kerst.”

Nog volgens de advocaat is het strafrechtelijke luik van de zaak achter de rug. “Het FAVV heeft een administratieve boete voorgesteld. Die is betaald en daarmee valt het strafrechtelijke doek over deze zaak.”

bekijk ook

“Katje Lee is in leven”: ‘Supercontent’ ziet lichtpuntje in een triestig jaar

Rechtbank van Antwerpen heeft beslist: Katje Lee blijft leven

BV’s springen in de bres voor katje Lee: “Waar zijn we mee bezig?”

 (adm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen