Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Henk Deleu

Prijzen van autokeuring gaan vanaf 1 januari omhoog in Vlaanderen, ook rijbewijs behalen wordt een beetje duurder

In het nieuwe jaar worden de prijzen voor de autokeuring opgetrokken, aangepast aan de index. Dat meldt bevoegde instantie Goca Vlaanderen donderdag. Ook de prijs van het rijbewijs B wordt iets duurder. 

112 reacties

  • mich lee

    3 jaar geleden
    Bern Vermeulen, je rekent als werknemer ook de hogere prijzen door. Dat noemen ze de indexaanpassingen. Je loon stijgt naargelang de toegenomen levensduurte.
  • lode wijk

    3 jaar geleden
    Alles is duurder aan het worden, iedereen rekent zijn eigen kosten door aan de laatste schakel en die zijn wij, wij kunnen niet verder doorrekenen dus onze centen hebben minder waarde.
  • Franciscus Vander Elst

    3 jaar geleden
    Franciscus Vander Elst In Spanje betaal je 62€ om de twee jaar na 4 jaar en bij herkeuring kan dat nog dezelfde dag of later gratis.
  • Jelle De Cnodder

    3 jaar geleden
    De samenstellingen van het te betalen bedrag kan je terugvinden op het strookje onderaan het keuringsbewijs en vergelijken met de tarieven die uithangen in het keuringsstation, op de website van de autokeuring of van goca vlaanderen
  • Jelle De Cnodder

    3 jaar geleden
    Met de basiskeuring wordt het geheel van de technische keuring bedoeld, zonder milieukeuring (wegens het grote verschil in toestellen om benzine en dieseluitstoot te meten is dit opgesplitst, daarmee ook dat een diesel ongeveer 10 euro duurder is, dit is geen verdoken dieseltaks) en zonder bijkomende toeslagen (toeslag 1e keuring, toeslag te laat, tuning, vignetten, bijkomende keuringen zoals LPG, CNG, KNO,...)