13 overlijdens na sintbezoek in woonzorgcentrum: “Kans blijft groot dat er nog overlijdens te betreuren vallen”

Mol -

In woonzorgcentrum Hemelrijck in Mol zijn er in totaal al 13 bewoners overleden die besmet waren met het coronavirus. Op dit moment zijn er 121 bewoners en 36 medewerkers van het woonzorgcentrum besmet.

LEES OOK: Experts over sintbezoek in rusthuis: “Een mondmasker over zo’n baard heeft niet veel effect”

Woonzorgcentrum Hemelrijck in Mol kampt al enkele weken met een uitbraak van het coronavirus. Die uitbraak is mogelijk ontstaan na het bezoek van een hulpsint een week eerder. Twee laboratoria onderzoeken momenteel of er nog andere oorzaken voor de besmetting zijn.

Ondertussen zijn er 121 bewoners besmet met het virus. In totaal zijn er dertien bewoners overleden als gevolg van de besmetting. “De afgelopen week kregen meer besmette bewoners ernstige ziektesymptomen waarbij jammer genoeg het typische ziektepatroon wordt gevolgd”, vertelt burgemeester Wim Caeyers (CD&V). “En de laatste dagen zijn er dus dertien bewoners overleden. De komende zeven tot tien dagen worden in ieder geval bijzonder zwaar voor het woonzorgcentrum, want de kans blijft groot dat er nog overlijdens te betreuren vallen.”

Ook onder de personeelsleden stijgt het aantal besmettingen. “Het gaat om zes bijkomende besmettingen, waardoor er nu in totaal 36 personeelsleden besmet zijn. Medewerkers die nog geen symptomen hebben, blijven actief op de afdelingen met besmette bewoners. Maar er is nood aan extra verpleegkundig personeel. Zo worden de medewerkers van het woonzorgcentrum bijgestaan door extra medewerkers van het Rode Kruis en defensie. Daarnaast zorgen medewerkers van het gemeentebestuur voor logistieke ondersteuning. De eerstelijnszone Baldemore heeft intussen ook een oproep gedaan naar thuisverpleegkundigen die zich tijdelijk kunnen vrijmaken om ook mee in te springen in het woonzorgcentrum.” (mto)

LEES OOK: Hield besmette sint in Mols rusthuis te weinig afstand? “Geen bezoekregels overtreden”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER