Direct naar artikelinhoud
Binnenland

Honderdtal personen geëvacueerd door brand in Anderlecht

Illustratiebeeld.Beeld Photo News

In de Brusselse gemeente Anderlecht is donderdagavond een honderdtal mensen geëvacueerd nadat er een zware brand was uitgebroken in een opslagplaats. Dat meldt woordvoerder van de Brusselse brandweer Walter Derieuw. Er vielen geen slachtoffers, maar er moest wel een brandweerman met een gekwetste enkel overgebracht worden naar het ziekenhuis.

en

De brand brak rond 22.30 uur uit in een opslagplaats in de Raphaelstraat, in het midden van een woonwijk. De brandweer kwam massaal ter plaatse en zette zeven autopompen, één tankwagen en vier autoladders in.

“Er zijn nog steeds enkele vuurhaarden die vanaf buiten bestreden worden. Het gebouw is te instabiel om te betreden”, aldus Derieuw rond 00.45 uur. Naast de opslagplaats raakte ook één woning beschadigd door de brand.

Voedsel en water

Burgemeester van Anderlecht Fabrice Cumps is aanwezig en helpt mee de opvang voor de circa 100 bewoners te regelen. Het Rode Kruis zal ook ter plaatse komen om te helpen met het uitdelen van voedsel en water. De brandweer kreeg ook bijstand van de helikopter van de federale politie, die vanuit de lucht heeft gekeken of de brand niet kon overslaan op andere gebouwen. Dat was niet het geval, aldus Derieuw.

Geen enkele wijkgenoot moest worden opgenomen in het ziekenhuis, maar een brandweerman met een gekwetste enkel werd wel naar het hospitaal gebracht.

Wat er zich in de opslagplaats bevond kan de brandweer nog niet zeggen.