ILLUSTRATIEBEELD
Volledig scherm
ILLUSTRATIEBEELD © Geert De Rycke

Politie legt kerstfeestje met negen mensen en verjaardagsfeestje met elf volwassenen en zeven minderjarigen stil

GentDe Gentse politie heeft op kerstavond twee feestjes stilgelegd omdat er te veel aanwezigen waren. 

  1. Masseur bepotelt cliënten in Gents saunacomplex en filmt onder rok van honderden vrouwen in station: “Ik heb een demon in mij”
    PREMIUM

    Masseur bepotelt cliënten in Gents saunacom­plex en filmt onder rok van honderden vrouwen in station: “Ik heb een demon in mij”

    Een masseur die tijdens massage de borsten en geslachtsdelen van vrouwen aanraakte, riskeert een gevangenisstraf van 3 jaar. Daarnaast maakte hij zich volgens het openbaar ministerie ook schuldig aan het bezit van kinderporno én voyeurisme. Zo filmde hij onder de rokken van vrouwen in het station. In de rechtbank leek de man de ernst van de feiten niet echt te beseffen. “Wij maken als masseur ook gekke dingen mee, hoor.”
    Gent
  2. OPROEP. Vindt u dat kleinere festivals het geluidsniveau mogen optrekken?

    OPROEP. Vindt u dat kleinere festivals het geluidsni­veau mogen optrekken?

    Copacobana, het festival dat eind juni het Rozebroekenpark inpalmt, is een crowdfunding gestart om een boete te betalen. Bij de vorige editie hebben ze de geluidsnormen die de stad oplegt, overschreden. En dat terwijl er al inspanningen gedaan werden om het geluidsniveau te dimmen. De Student Kick-Off en Gent Jazz krijgen echter een uitzondering op de geluidsregels. De boxen staan steeds stiller maar volgens sommigen heb je toch wat meer decibels nodig om in de sfeer te komen. Volgens het stadsbestuur moeten festiviteiten in woonzones na twaalf uur de volumeknop naar beneden draaien. Maar wat vindt u? Moeten we flexibeler zijn met de geluidsregels voor kleinschalige festivals in onze bruisende stad? Waarom (niet)? Of heeft u andere ideeën om zowel de feestvierders als andere inwoners tevreden te houden?
    Gent