Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Shutterstock

Voorlopig geen roamingkosten voor reizigers naar Verenigd Koninkrijk

Als de Britten op 1 januari de Europese Unie definitief verlaten, zullen drie Belgische telecomoperatoren (Proximus, Orange en Telenet) geen extra roamingkosten aanrekenen voor Belgische reizigers in het Verenigd Koninkrijk. Dat bevestigen ze vrijdag. Hoe lang deze maatregel zal gelden, is niet bekend.

3 reacties

  • Ronny Biesen

    3 jaar geleden
    Wie was ook weer verantwoordelijk om de kosten van telefonie en internet te doen dalen? Juist, De Croo! Hij bracht er niets van terecht. Telenet bleef de prijs opdrijven, we betalen nog steeds roaming kosten. En nu is hij Premier en moet ons land leiden? Het zal voor ons lijden worden met lange ij.
  • Hans Mannaerts

    3 jaar geleden
    Zolang de bedrijven de onderlinge kostenstructuur niet aanpassen is er niet direct een noodzaak om tarieven te gaan heffen. Er zijn trouwens nog landen buiten de EU waar we kunnen roamen zonder extra kosten. En ik vermoed dat in een steeds mondialer wordende wereld die kosten ook steeds meer zullen verdwijnen.
  • Evelyne Dewulf

    3 jaar geleden
    België is enige land in europa dat roamingkosten aanrekent voor oproepen vanuit belgië! In coronatijden zou gezond verstand mogen primeren: schaf die kost af