Politieachtervolging in Anderlecht eindigt in ongeval

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Bron: BELGA

Een politieachtervolging in Anderlecht is ter hoogte van het Westland Shopping center uitgemond in een stevige botsing tussen twee wagens, nadat de vluchter een rood licht negeerde. Twee ouders en hun kind kwamen ongedeerd uit de crash, maar gingen toch ter controle naar het ziekenhuis. De dader werd lichtgewond naar het ziekenhuis overgebracht.

De achtervolging begon in de Doverstraat in Anderlecht, waar een patrouille wilde overgaan tot de controle van een verdacht voertuig. De bestuurder nam daarop de vlucht en reed vervolgens richting de Brusselse ring. Op de Sylvain Dupuislaan ter hoogte van de ingang van de parking van Westland Shopping reed de vluchtende automobilist door het rood en daar kwam het tot een botsing met een voertuig dat de parking van het winkelcentrum wilde oprijden.

“De wagen van de vluchter belandde in het tuintje van een tankstation en de wagen met drie inzittenden - twee ouders en een kindje - draaide een paar keer rond door de klap”, vertelt een woordvoerster van de politie Brussel-Zuid.

De brandweer kwam ter plaatse met twee ziekenwagens. De ouders en hun kindje werden uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. De dader is lichtgewond en krijgt verzorging in het ziekenhuis.

Na het ongeval werd de rijweg schoongemaakt door de Brusselse brandweer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen