© rr

Komt Roemeen die ex met overgesneden keel van balkon duwde voor assisen?

De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling beslist eind deze maand of Ludovic Z. (39) voor het hof van assisen zal moeten verschijnen voor de moord op zijn ex-vriendin Dorina Stef (37) uit Antwerpen. De Roemeen had haar op 27 mei 2015 de keel over gesneden en haar vervolgens van drie verdiepingen hoog naar beneden geduwd. Het slachtoffer overleed op het voetpad.

Ludovic Z. kon de breuk met Dorina niet verkroppen. Hun relatie was op de klippen gelopen omdat hij geweld tegen haar had gebruikt. De politie wilde hem daarover verhoren, maar de man had geen vaste verblijfplaats en kon niet worden aangetroffen. Tot op 27 mei 2015.

© WH

De politie werd toen rond 10.45 uur naar haar appartement in de Graaf van Hoornestraat geroepen voor een zware ruzie. Nog voor de agenten naar binnen konden geraken, had de dertiger haar al voor de ogen van heel wat voorbijgangers de keel over gesneden en vanop het balkon naar beneden geduwd.

Hij had zich vervolgens in het appartement verschanst en zichzelf verwond aan de hals. Hij kon na tussenkomst van de speciale eenheden overmeesterd worden en werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Toen de politie het appartement betrad, troffen ze er ook een geknevelde man aan, de onderbuur van het slachtoffer. Ludovic Z. was in de loop van de nacht zijn appartement binnen gedrongen en had hem gegijzeld gehouden. ‘s Morgens had hij hem mee naar het slachtoffer genomen om haar zo te dwingen de deur te openen.

Het parket-generaal wil Ludovic Z. nu voor het hof van assisen brengen. De kamer van inbeschuldigingstelling zal daar op 31 januari over beslissen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer