Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Frank Vandenbroucke.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Frank Vandenbroucke.

Frank Vandenbrou­c­ke in zijn meest openhartige interview: “Ik heb geen knuffelcon­tact. Buiten mijn vrouw, natuurlijk”

Al drie maanden doceert 'meester Frank' ons intussen waar het virus "dol op is” (feestjes! knuffels! gezelligheid!) en waarschuwt hij ons voor Covid als was het een heel gemeen jongetje. De maatregelen die hij moest nemen vindt hij ook "niet leuk" en dat hij kerst niet met zijn kleinkinderen kan vieren vindt hij ook zelf "heel spijtig". De strengste en koppigste minister op het Overlegcomité, klinkt het bij collega's. "Maar als men met goede argumenten komt, verander ik graag mijn mening."

79 reacties

  • patrick feyen

    3 jaar geleden
    Sommige zijn het verleden snel vergeten, het is niet omdat je even van het toneel verdwijnt dat iedereen dat vergeten is, miljoenen opstoken (?) niet verkozen en nu een vet salaris binnenrijven en een mooi pensioen opbouwen , je moet maar durven! Van mij geen respect en de Spa nog veel minder!
  • Sharon Debeul

    3 jaar geleden
    Frank Vandenbroucke is veruit de beste minister in tijden. Hij is kordaat en is niet bang om onpopulaire maatregelen te treffen. Kortom de tegenpool van een populist.
  • Jacqueline Sels

    3 jaar geleden
    Een van de slimste en meest capabele politici. En een minister hoeft niet verkozen te zijn. De partij waarvoor jij kiest, kiest zelf wie ze denkt dat de job goed zal doen. En hij kan niet afgerekend worden op een enkele stomme boutade die hij gebruikte jaren geleden toen hij buiten zijn wil om met zwart partijgeld werd geconfronteerd. Dat hadden trouwens alle partijen toen.
  • Jacqueline Sels

    3 jaar geleden
    Een van de slimste en meest capabele politici. En een minister hoeft niet verkozen te zijn. De partij waarvoor jij kiest, kiest zelf wie ze denkt dat de job goed zal doen.
  • DIRK VAN DESSEL

    3 jaar geleden
    Deze man is onverkozen en kreeg dus geen enkel basisdemocratisch verleend mandaat om Minister te worden. Ons ongenadig electoraal vonnis op de SPa volgt in 2024.