©  BELGA

Anderlecht-Beerschot gaat hoogstwaarschijnlijk door, beslissing valt zaterdagnamiddag

Na twee weken vol corona-ellende komt Beerschot dit weekend hoogstwaarschijnlijk weer in actie. De kans is namelijk heel groot dat de competitiewedstrijd van zondagavond in en tegen Anderlecht zal doorgaan. Zaterdagnamiddag valt de beslissing. Dan weten de spelers die twee weken voordien én vorige week zaterdag positief hebben getest of ze intussen van het virus verlost zijn.

sks, kofr

De voorbije twee weken zag Beerschot de competitiewedstrijden tegen Cercle Brugge (11 positieve gevallen bij spelers en leden van de A-kern) en Sint-Truiden (14 positieve gevallen bij spelers en leden van de A-kern) uitgesteld worden door een corona-uitbraak in de Kielse kleedkamer. Maar zondag komen de troepen van Hernan Losada voor het eerst in twee weken opnieuw in actie. Daar lijkt het alvast op.

In aanloop naar de wedstrijd van zondag op Anderlecht voerden ze bij Beerschot deze week al een aantal zelftesten uit. Bij die resultaten zat de club telkens onder de drempel van zeven positieve spelers. Ook de officiële testen van de Pro League van donderdag gaven gunstige resultaten. Het is echter nog wachten op de resultaten van de personen die op zaterdag 12 december (op de wedstrijddag tegen Moeskroen) positief hebben getest.

Het protocol schrijft voor dat er bij een positieve test na zeven dagen een nieuwe test volgt. De zes personen die op 12 december én op 19 december positief hebben getest, worden vandaag (zaterdag) opnieuw getest en kennen hun resultaat later op de dag. Het gaat om een spoedprocedure. Bij deze groep positieve gevallen behoren onder andere Raphael Holzhauser, Pierre Bourdin, Musashi Suzuki en Dario Van den Buijs.

Als Beerschot zaterdagnamiddag effectief minder dan zeven positieve coronagevallen telt, dan gaat de wedstrijd tegen Anderlecht uiteraard gewoon door. De voorbije twee weken heeft Hernan Losada echter nauwelijks normale trainingen kunnen leiden. Maar veel keuze is er niet want het programma oogt moordend. In het Astridpark spelen de Mannekes hun eerste van maar liefst negen competitiewedstrijden in 35 dagen.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners