© luc daelemans luc daelemans

De Grote Goesting Poll: Stokkenmanroute in Genk is de topfavoriet bij kids

Genk

Pas geopend in oktober en nu al de favoriet van velen: de Stokkenmanroute in Genk, een kinderwandeling van 4,2 kilometer door de bossen van Kattevennen. Aan de hand van een spel-, verhalenboekje of de app ontdek je de verhalen van de bewoners van het bos: de Stokkenmannen. Onderweg kom je tientallen Stokkenmannen tegen, die elk hun eigen taak in het bos volbrengen. Zo is er hoornblazer Cornet: zijn groot blaasinstrument is populair bij de kinderen. Bij elk houten mannetje staat ook een plaatje met daarop een schild dat je kan overtekenen. Maar vooral het klimmen en klauteren op de Stokkenmannen maakt de wandeling extra leuk. (hdb)

De boekjes zijn voor 5 euro verkrijgbaar bij het bezoekersonthaal in Kattevennen en bij de balie van C-Mine in Genk. Of download gratis de app via Google Play of App Store. Info: www.kattevennen.be

2. De Alpacaboerderij

 ©  Boumediene Belbachir

Van een rondleiding op de boerderij tot een alpacawandeling: op de Alpacaboerderij in Kaulille maak je kennis met heel wat schattige wollige vriendjes. Tijdens Alpacagility test je hoe handig je met een alpaca een hindernissenparcours kan afleggen. Een soort rijexamen met alpaca’s dus. (sv)

Omwille van corona tijdelijk gesloten. Info: www.alpacaboerderij.be

3. Schattenzoektocht Bosland

 ©  luc daelemans

Bosland heeft in vier van zijn gebieden een schattenjacht voor kleine avonturiers uitgestippeld. De kleurrijke droom van Bostrol Bobl is daar één van. Ga op zoek naar de regenboog in het gebied Resterheide. Je vertrekt aan de Begijnenvijvers voor een 3,5 kilometer lange tocht die je langs negen opdrachten leidt. (sv)

Pakketje met 4 schatzoektochten, 6 euro, te koop in de toeristische diensten. Info: www.bosland.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer