©  MARC HERREMANS

Dronken bestuurster bij controle: “Met kerst mag je toch drinken?”

Mechelen, Willebroek -

De lokale politie heeft op kerstdag op enkele locaties in Mechelen en Willebroek alcoholcontroles gehouden. Twee rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken. Een vrouw die zwaar had gedronken, reageerde verbaasd. “Het is Kerstmis en dan mag je toch drinken?”, zei ze tegen controlerende agenten.

Een patrouillewagen van de politie kreeg de vrouw in het oog op de Schoolweg in Willebroek, toen ze zigzaggend over de beide rijstroken van de rijweg reed. “De voorruit van haar lichte vrachtauto was zodanig aangedampt dat ze bijna geen zicht had op de weg en ze was die ruit al rijdend met de mouw van haar jas aan het schoonvegen”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

“Ze droeg ook geen veiligheidsgordel en was duidelijk dronken. Ze weigerde aanvankelijk een ademtest af te leggen. Uiteindelijk blies ze toch, met een positief resultaat. Ze was erg onbeschoft en riep onze manschappen toe: ‘Het is Kerstmis, dan mag je toch drinken!’. De vrouw had maar liefst 1,9 gram promille alcohol in haar bloed”,

Geen rijbewijs

Uit het verder onderzoek kwam aan het licht dat de vrouw geen rijbewijs op zak had. “Dat ligt nog bij de politierechtbank in Brugge, na een rijverbod dat ze kreeg van 3 februari tot 2 mei van dit jaar. Ze verkeert nu in staat van herhaling, waardoor er een extra straf boven haar hoofd hangt”, gaat de hoofdinspecteur verder. De agenten plaatsten een stuurstang op het voertuig, tot ze weer haar rijbewijs kan voorleggen.

Een tweede chauffeur moest zijn rijbewijs voor 15 dagen onmiddellijk inleveren. Hij legde een positieve speekseltest af. De man gaf toe dat hij drie joints had gerookt, maar geen cocaïne had gebruikt. Er volgt nu een analyse in het labo om dit te bevestigen.

627 tests

Op kerstdag werden in totaal 627 bestuurders getest. Vijf waren positief. Twee chauffeurs kregen drie uur rijverbod, een bestuurder moest zijn auto zes uur aan de kant laten staan.

Tijdens de actie werd een fietser geverbaliseerd omdat hij zonder verlichting reed. Een lichte vrachtwagen werd onderschept waarvan de schouwing vervallen is sinds vorig jaar in oktober.

Tot slot verleende een bestuurder aan een kruispunt geen voorrang aan een politievoertuig, waardoor de inspecteur bruusk in de remmen moest gaan. De bestuurder bleek een 17-jarige jongeman, te zijn die geen rijbewijs had. Hij had de auto van zijn zus, die in het buitenland verblijft, even geleend.

Leo De Nijn

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER