©  Photo News

Zeldzaam voorval: Hans Vanaken pakt (terechte) rode kaart na ziekenhuisbal Ricca

De zege van Club Brugge tegen Eupen werd overschaduwd door de rode kaart van Hans Vanaken. Voor de Brugse spelmaker een zeldzaam voorval. De Lommelaar zal op 10 januari in principe geschorst moeten toekijken tijdens het duel op Stayen tegen STVV.

LEES OOK. Uitblinker Noa Lang dirigeert Club Brugge voorbij Eupen (ondanks rode kaart Hans Vanaken)

Met een geruststellende voorsprong (2-0) en nog maar nauwelijks tien minuten te spelen, leek Club niets meer te kunnen overkomen. Tot Ricca ter hoogte van de middellijn de bal veel te zacht inspeelde op Vanaken. De Limburger dacht makkelijk bij de bal te kunnen maar Eupen-speler Beck dacht daar anders over. Terwijl Beck de bal speelde, kwam de voet van Vanaken vol op de enkel van zijn tegenstander.

Onbedoeld maar ref Verboomen kon niet anders dan de rode kaart te tonen. Voor Vanaken was het één van de zeldzame rode kaarten uit zijn carrière. Voor de Rode Duivel was het nog maar de vierde rode kaart uit zijn carrière, zijn tweede rechtstreekse rode kaart. Het overkwam hem ook al tegen Standard. Bij Lommel en Lokeren moest hij telkens ook één keer met twee keer geel van het terrein.(gvdl)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer