Het kantoor van Facebook in de Ierse hoofdstad Dublin.
Volledig scherm
Het kantoor van Facebook in de Ierse hoofdstad Dublin. © REUTERS

Facebook sluit Ierse afdelingen waarmee het belasting omzeilde

Internetgigant Facebook heeft een paar Ierse afdelingen opgeheven. Die onderdelen werden gebruikt in fiscale constructies waarmee Facebook ervoor zorgde dat het minder belasting hoefde te betalen. Dat meldt de krant The Times zaterdag.

6 reacties

  • pipo de clown

    3 jaar geleden
    Bij Facebook in Ierland werken ruim 4.000 mensen dus hoeveel jobs gaat deze beslissing kosten? Voor Ierland vallen wel de inkomsten van loonsbelasting en personeelskosten weg en moeten nu werkloosheidsuitkeringen betalen. Wie is dus de grote verliezer?
  • Nancy Brebels

    3 jaar geleden
    Gewoon degoutant, wij betalen ons blauw als zelfstandige, maar de media bedrijven zoaks fb bijna niets wanneer gaat nu is iedereen in de wereld rechtstaan en zijn mening zeggen.
  • Vital Verstraten

    3 jaar geleden
    typisch waarvoor onze politiek klasse staat, net zoals hier in België waar de Belgische staat 800 miljoen belastingen weigert te innen en er zelfs tegen in beroep gaat. Belastingen zijn er ALLEEN voor het werkvolk, de plebs, begrijp dat nu eens mensen. Een alleenstaand is het ideaal slachtoffer om na zijn dood met 60 procent te gaan lopen. Albert Frere betaalt zogoed als niets op zijn 4 miljard dollar, Lang leve België en artikel 11 van de grondwet, het vodje u weet wel!, gelukkig is er bitcoin
  • Gert Veer

    3 jaar geleden
    Ze onderhandelen wel een "deal", hier in BE doet de fiscus niets anders met grote bedrijven.
  • Christian

    3 jaar geleden
    llende politiekers. Sorry ik had geen resterende karakters meer om mijn zin af te maken.