Dr. Stephan Gordts
Volledig scherm
PREMIUM
Dr. Stephan Gordts © Joel Hoylaerts/Photo News

“Eet zoutarm en vermijd te veel koolhydraten en zetmeel”: drie artsen van boven de 70 vertellen wat ze doen om gezond oud te worden

Huiver jij bij de gedachte dat je tot je 65ste zal moeten werken? Nochtans kiezen veel mensen er bewust voor om hun pensioen zo lang mogelijk uit te stellen. Zo ook gepassioneerde dokters Stephan (73), Hilde (70) en Stefaan (70). Wij polsten bij deze artsen op leeftijd naar hun gouden tips voor een lang, actief en bovenal gezond leven.

62 reacties

  • mark germanus

    2 jaar geleden
    Lang leven? Dat hoopt iedereen. Maar het beste is, gelukkig leven, dwz, doen wat je wil, graag uw werk doen, gelukkig familie leven ,goede vrienden hebben, eten en drinken wat je wil, uw kinderen zien opgroeien en kleinkinderen hebben, van de natuur genieten enz en vooral niet bezig houden met de politiek.
  • Vanessa Huysmans

    2 jaar geleden
    Nog mooie mensen op hun 70! Hilde zeker. Leuk
  • Rody Franks

    2 jaar geleden
    Heel juist, Ben. Zorg er eveneens voor dat je nooit een alcoholprobleem krijgt: steeds tijdig je wijnkeler bijvullen! :-)
  • ben eykenbos

    2 jaar geleden
    Zo gezond zien die dokters er nu ook weer niet uit... wat de cijfers ook zeggen, gewoon geniete van het leven en van elke dag dat men krijgt. En als men daarvoor een goed pintje met frietje en rood vlees en lekker zeezout moet nemen dan is dat zo... elke dag kan uwe laatste zijn en daarvoor lekkere ongezonde zaken laten ga ik niet doen. Ik ben gelukkig dat is het belangrijkste...
  • Wim David

    2 jaar geleden
    Int fabriek denk je niet aan langer werken. Als je aan je vijftig al elke dag pijn ervaart wil je het liefst wat rustiger aandoen. Thuis zijn en vervelen, nee daarvoor zijn er teveel mooie dingen in het leven. Wandelen, fietsen, tuin werken, op tgemak je huishouden, boodschappen, iet drinken met vrienden. Stilzitten nee. Bewegen ja, overbelasten(werk fabriek) nee.