Daling van gemiddelde aantal nieuwe besmettingen zet zich voort, elke dag gemiddeld 2.319 nieuwe besmettingen

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen blijft dalen. Dat blijkt zondagochtend uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het aantal nieuwe hospitalisaties daalt eveneens, maar het aantal patiënten in de ziekenhuizen blijft wel ongeveer gelijk.

Bron: BELGA

Tussen 16 en 23 december werden elke dag gemiddeld 2.319 nieuwe besmettingen geregistreerd, een daling met 9 procent ten opzichte van de zeven dagen ervoor. Er raakten nu al 638.030 mensen besmet met het virus.

De daling van het aantal bijkomende besmettingen was die week het sterkst in de provincies Luxemburg (-18 procent), West-Vlaanderen (-15 procent) en Vlaams-Brabant (-14 procent). Enkel in de Duitstalige gemeenschap is er sprake van een duidelijke stijging (+40 procent).

Het reproductiegetal is intussen ook gedaald naar 0,87, wat aangeeft dat de epidemie aan kracht verliest.

Tussen 19 en 26 december werden elke dag gemiddeld 157,4 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Dat is een daling met 16 procent. Het aantal patiënten in de ziekenhuizen ligt met 2.287 ook negen procent lager in vergelijking met een week geleden. Er liggen 494 patiënten op de intensieve zorgen, wat eveneens een daling met 9 procent is op een week tijd.

Tot slot is tussen 16 en 23 december het gemiddelde aantal overlijdens gedaald met 11 procent, tot 86,7 per dag. Al 19.158 mensen kwamen om door de gevolgen van COVID-19.

bekijk ook

Eerste lading van 10.000 Pfizer-vaccins aangekomen in UZ Leuven

Paus viert sobere middernachtmis door coronamaatregelen

Even zwaar beveiligd als geldtransport in de jaren 90: zo rijden trucks met vaccins Europa rond

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen