BELGA
Volledig scherm
© BELGA

PS-voorzitter Paul Magnette: “Ik was graag premier geworden”

In een interview met De Zondag blikt PS-voorzitter Paul Magnette terug op het jaar 2020, de coronacrisis en de regeringsvorming. Magnette, zelf een van de architecten van de Vivaldi-regering, geeft toe dat hij graag premier was geweest. “Ik heb het daar toch twee weken moeilijk mee gehad.”

83 reacties

  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    “De regering heeft geen meerderheid in Vlaanderen. Het akkoord is eerder centrumlinks, terwijl Vlaanderen eerder centrumrechts is. De drie vorige premiers waren ook al Franstaligen. Opnieuw een Waalse premier, een linkse socialist dan nog, zou te veel van het goede zijn". Een correcte analyse, mijnheer Magnette! De volgende verkiezingen beloven een nog grotere tegenstelling tussen noord en zuid...
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Ook voor de Vlamingen een gemiste kans. Want het was de verstandigste premier die we deze eeuw al gehad zouden hebben. Met alle respect voor Decroo overigens, en minder voor deze die het enkel maar van langs de zijlijn willen regelen.
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Een regering zonder meerderheid bestaat niet, Paul Sempels. Want die kan geen enkele beslissing door het parlement krijgen. In nood gevallen heb je soms eens een minderheidsregering. Maar dat is dan met gedoogsteun vanuit de oppositie. Wat in ons verdeeld en verziekt politiek klimaat nog niet rap zal gebeuren.
  • Nico Herbots

    3 jaar geleden
    Ik ook jongen ik ook. Maar het leven bestaat nu eenmaal grotendeels uit teleurstellingen…
  • Paul Sempels

    3 jaar geleden
    Een regering die niet gekozen is door een meerderheid gaan het nu eens uitleggen en wie gaat hun uitgaven betalen??Juist de belastingbetaler en de volgende regering gaat dit moeten oplossen