Karolien Coenen
Volledig scherm
© Karolien Coenen

Sp.a en Groen willen dat 30 kilometer per uur de norm wordt in bebouwde kom in Vlaanderen

Vlaams Parlementsleden Annick Lambrecht (sp.a) en Stijn Bex (Groen) willen van elke bebouwde kom in Vlaanderen een zone 30 maken. In een voorstel van decreet dat ze samen indienen, wordt van een snelheidslimiet van 30 kilometer per uur in de bebouwde kom de algemene regel gemaakt, al kan daar wel nog van worden afgeweken wanneer het veilig genoeg is. Dat kondigen ze aan in De Zondag.

228 reacties

  • Bruno Geldhof

    3 jaar geleden
    Dus dan mag je maar 30 in bebouwde kom, maar op smalle bochtige landweggetjes zonder zicht buiten bebouwde kom mag je wel nog 70. Dan kan je beter overal 30 invoeren tenzij anders aangeduid. Maar houden de mensen zich daar dan wel aan. Zou het niet beter zijn om de burger niet al zijn verantwoordelijkheid af te pakken. Misschien eens iets doen aan de wetten die de schuld altijd bij de overheid leggen als er iets misloopt. Een ziekte van deze tijd.
  • Georgette Dilen

    3 jaar geleden
    Wat voor miserie hangt er nog boven ons hoofd als die Vivaldi bende niet opkrast!!
  • benoit vandenberghe

    3 jaar geleden
    hebben die daar echt niets anders te doen dan het verkeer te regelen? er is echt niemand die zit te wachten op hun wetsvoorstellen ... iedere weg leent zich aan een andere snelheid dus overal 30 of 50 is onzin laat deze bevoegdheid aan de lokale overheid zoals de vlaams minister van mobiliteit dit wenst, het is dan ook haar bevoegdheid momenteel
  • Marc Van Driessche

    3 jaar geleden
    30km is nog te veel , 10 km per uur is veel veiliger, maar enkel voor gemotoriseerde voertuigen, fietsers mogen 50 rijden.
  • benoit vandenberghe

    3 jaar geleden
    blijkbaar hebben ze nog nooit gehoord van 40 km per uur ? waarom 30 of 50 ?