Coronabesmettingen blijven licht dalen, bezette ziekenhuisbedden blijven constant

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in ons land blijft traag verder dalen. Tussen 16 en 23 december waren dat er dagelijks 2.319. Dat is 9 procent minder dan de week ervoor. Ook het aantal ziekenhuisopnames blijft dalen. De voorbije week waren dat er 157 per dag. Er sterven ook nog steeds 87 mensen per dag aan de gevolgen van het coronavirus.

De voorzichtig positieve trend in de coronacijfers in België lijkt zich door te zetten. Het gezondheidsinstituut Sciensano meldt dat het aantal nieuwe coronabesmettingen blijft dalen. Voor de periode tussen 16 en 23 december ligt dat nu op 2.319. Dat is minder dan het daggemiddelde van zaterdag en een daling van 9 procent met de zeven dagen ervoor.

In diezelfde periode zijn gemiddeld 37.300 coronatest per dag afgenomen. Daarvan waren er 7,4 positief. Die cijfers liggen in dezelfde lijn als de voorbije dagen.

Ziekenhuizen

Er zijn zaterdag 86 mensen opgenomen in het ziekenhuis met Covid-19. 65 anderen mochten het ziekenhuis verlaten. Daardoor liggen er nu 2.287 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen. Dat zijn er twee meer dan de dag ervoor. Op de afdelingen intensieve zorg is het aantal mensen met Covid-19 wel gedaald. Daar liggen nu 494 coronapatiënten, 17 minder dan de dag ervoor.

Het gemiddelde aantal ziekenhuisopnames voor de periode van 20 tot en 26 december ligt nu op 157 per dag. Dat is een daling van 16 procent in vergelijking met de week ervoor. Mogelijk speelt hierbij wel het effect van de kerstdagen mee.

Overlijdens

Er sterven ook nog steeds gemiddeld 87 mensen per dag aan de gevolgen van Covid-19. Dat aantal daalt heel langzaam, maar blijft vrij hoog. Het totaal aantal coronadoden in België staat nu op 19.158.

Meer