REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Grote zorgen om Britse coronamutatie: Japan sluit grenzen en experts vragen extra maatregelen

De besmettelijkere coronavariant die eerder deze maand in het Verenigd Koninkrijk ontdekt werd, zet zijn opmars verder. De Britse coronacijfers blijven maar stijgen en de mutatie wordt in steeds meer landen over de hele wereld vastgesteld. Tot in Japan toe, dat gisteren zelfs besloot om zijn grenzen te sluiten. Britse wetenschappers dringen aan op een nationale lockdown. 

28 reacties

  • Christine Laevers

    3 jaar geleden
    Volgens een Franse virologe, kan het vaccin zonder grote problemen aangepast worden aan mutanten omdat ze de sleutel van het vaccin al hebben. Ik denk dat binnen enkele maanden dat virus en mutanten uitgeraasd zijn zoals een bosbrand. Als de meeste mensen resistent geworden zijn, heeft het virus geen beweegruimte meer. Net zoals bij polio.
  • eli bosch

    3 jaar geleden
    In Europa laten ze zo een sluipmoordenaars eens goed vieren, reizen, skieen zodat het gemuteerde virus zich weer overal een weg kan banen. Ze willen Europa uit hun UK maar omgekeerd laat Europa wel die sluipmoordenaars hier maar overal binnen. Wat een ongekende dwaasheid van alle beleidsmakers. Waar zitten ze trouwens allemaal om deze nieuwe gigantische crisis aan te pakken? Aan het vieren in hun riante buitenverblijven?
  • kristel de breucker

    3 jaar geleden
    Als je de media geloofd is alles binnenkort opgelost en werken de vaccins tegen de vastgestelde mutant en de nog komende mutanten.. Denken jullie nu echt dat ze de al geproduceerde vaccins waar miljarden meegemoeid is gaan weggooien en ons gaan verkondigen dat de vaccins niet gaan werken tegen de mutaties van het virus.. Denk het niet too much money involved and too much big pharma.. We zullen zien hé als iedereen de prik gekregen heeft wie er gelijk heeft..
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    En deze mutant kan ook weer muteren. Vooral als er genoeg over blijven die denken dat ze kunnen gokken op groepsimmuniteit.
  • André Gijbels

    3 jaar geleden
    De grenzen dicht ,zonder meer,en allemaal in uw kot blijven