De storm Bella heeft de digitale kerststal aan de kerk in Wechelderzande vernield. © RR

Stormwind vernielt digitale kerststal, verder weinig schade in de Kempen

Wechelderzande, Kempen -

De storm Bella raasde afgelopen weekend over ons land, maar in de Kempen heeft Bella zondag voor weinig schade gezorgd. De brandweer had al bij al weinig werk op te knappen.

Ronny van den Ackerveken, Bart Van den Langenbergh

De brandweerzone Taxandria kreeg in totaal een twintigtal oproepen binnen die met de storm te maken hadden. Dat ging voornamelijk om omgewaaide bomen en brokstukken die op een landweg vielen. Hier en daar moesten wat verkeersborden en afspanningen eraan geloven en ook niet alle kerstlichtjes bleken de wind te doorstaan. Toch was er nergens in de Kempen grote hinder gemeld.

Op de Molenvest in Herentals gingen de borden rond de werfzone aan de kunstencampus tegen de grond. ©  Marc Peeters

Voor de kerststal aan de kerk in Wechelderzande (Lille) was de stormwind minder genadig. De leden van de KWB installeerden twee weken geleden een digitale kerststal in de vorm van een spandoek met een tafereel. Elke avond werd op het doek een kersttafereel geprojecteerd. Maar de weergoden waren het coronavriendelijk initiatief ongunstig gezind.

“Jammer genoeg was de stal niet sterk genoeg om de hevige wind te trotseren”, schetst Peter Martens, voorzitter van KWB Wechelderzande. “Met spijt in het hart moeten we melden dat de kerststal onherstelbaar beschadigd is en verder afgebroken werd. Kraambezoeken aan kindje Jezus zijn dit jaar niet meer mogelijk in Wechelderzande, maar we kijken vooral uit naar volgend jaar. Dan staat er weer een kerststal te schitteren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER