© rr

Verdachten ontvoering baby Grace vrij door procedurefout, moeder duikt onder

“Ze gaan ons komen zoeken. Ze gaan Grace opnieuw ontvoeren.” De familie van moeder Presila is doodsbang, nu de raadkamer beslist heeft dat Willebroekenaar Jordy W. (23) en zijn broer Tony (25) vrijgelaten mogen worden. Ze worden er dan wel van verdacht de vijf maanden oude baby Grace ontvoerd te hebben en geprobeerd te hebben om Presila daarbij te doden, maar er werd een procedurefout gemaakt. Alleen het beroep dat het parket aantekende, houdt hen nu nog in de cel.

dirk coosemans

De rechters van de raadkamer in Charleroi verrasten gisteren iedereen, toen ze oordeelden dat de twee broers vrijgelaten moesten worden. Ondanks de ernst van de misdaden waarvan ze verdacht worden. De onderzoeksrechter heeft een procedurefout gemaakt, en die is onherstelbaar.

Afgelopen vrijdag werd moeder Presila Bogaert (26) aangevallen met een machete in een stacaravan op een camping in Estinnes-au-Mont. Haar baby werd uit haar handen getrokken en ontvoerd. Omdat de zus van Presila haar ex-man Jordy en zijn broer aanwees, werden de twee op zaterdag gearresteerd in Willebroek, na een klopjacht die de hele nacht geduurd had.

Ze moesten vervolgens binnen de 24 uur voor de onderzoeksrechter in Charleroi verschijnen. Maar die wilde eerst een document vertaald zien, en verlengde de arrestatie eigenhandig met nog eens 24 uur. “Dat mag alleen in uitzonderlijke gevallen, zoals bij terreur”, zo pleitte de verdediging. Niet om een papiertje te vertalen. De raadkamer gaf haar gelijk en stuurde de broers naar huis.

Paniek

De beslissing van de raadkamer zorgde gisteren voor paniek bij Presila. “Dit kan toch niet?”, zo reageerde haar zus Pia op de beslissing. “Presila en haar baby moeten meteen hun caravan in het bos van Estinnes verlaten en onderduiken. Anders zullen die twee Grace opnieuw willen ontvoeren.” De familie is woest om de blunder van het gerecht.

De twee broers daarentegen houden hun onschuld staande.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER