Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Waarom is het internet in je huis (soms) zo slecht? Dit zeggen de providers zelf

We zitten in ons kot, we doen aan thuiswerk met Zoomsessies en Teammeetings. We netflixen en bingewatchen de nieuwste series via Streamz. We bellen mobiel met oma en opa. En – ook dàt – we vloeken omdat we vinden dat de data op onze smartphone, tablet of laptop te traag binnenkomen, of omdat we niet altijd een vlot signaal hebben op onze apparaten. Hoe komt het dat we niet overal even goed bereikbaar zijn? En vooral: wat doe je eraan? We vroegen aan de grootste gsm-operatoren.

23 reacties

  • Wim Offermans

    3 jaar geleden
    ik woon in Wallonië, altijd prima dekking gehad met de originele Proximus decoder, nu heb ik soms drop-outs, zou een betere modem helpen, of zitten de lijnen gewoon vol, overvol?
  • Jozef Vermeulen

    3 jaar geleden
    @André Van Laethem, wat hebben coaxiale lijnen met wifi te maken?
  • gilberte Vergaelen

    3 jaar geleden
    Als je met 4 personen aan het net hangt te telewerken, en de kleindochter moet haar examen afleggen aan de Unief, en alles slaat tilt weet je het wel zeker! Een ramp!
  • Jean Van den Bosch

    3 jaar geleden
    Ik heb gewoon 2 devolo's geplaatst, gewoon 1 beneden in het stopcontact en de andere op de 1ste verdiepng ook in een stopcontact. Heb nu probleemloos TV en draadloos internet beneden en boven.
  • Pieter Verhulst

    3 jaar geleden
    Tip. Koop zelf een draadloze router. Veel beter bereik dan de bron van de provider. 100 euro en al 8 jaar plezier van. Gewoon centraal in woning, zelfs deftig bereik 30 meter verder in tuin. En 8 jaar oud he, dus geen nieuw model.